Cursuscentrum
Algemene informatieCursussenNieuwsDierenartsLocatie en routeCadeaubonnenLinksContact
Algemene Paardenkennis; gedrag, verzorging en voeding
Prijs: € 100.00 incl. 21% BTW
Terug naar cursusoverzicht

Beschrijving

Waarom poetsen wij een paard?
Hoe kan ik het welzijn van mijn paard verhogen?
Waar moet de huisvesting van mijn paard aan voldoen?
Welke wormen zijn schadelijk voor het paard?
Waar zijn de overige 4 tenen van het paard gebleven?

Algemeen
In deze 6 uur durende cursus krijgt u op verschillende vlakken meer inzicht in de diersoort paard. De manier waarop wij als mens omgaan met paarden is niet een natuurlijke manier. Voor een goed begrip van het gedrag van paarden is het zinvol je te realiseren dat een paard van oudsher een sociaal dier is dat in een kudde leefde en veel bewoog. In de cursus besteden we aandacht aan deze eigenschappen en de gevolgen die zij hebben voor veiligheid en verzorging.

Inhoud
U leert welke zintuigen van belang zijn voor het paard en u zult het gedrag leren begrijpen. Verder leert u hoe het huidige paard is ontstaan en hoe u in de natuurlijke behoeftes van het paard kunt voorzien. Bij het hoofdstuk verzorging wordt uitgelegd welke verzorging het paard nodig heeft gedurende het jaar en hoe het paard dagelijks verzorgd zou moeten worden. Hierbij wordt aandacht besteed aan voeding, vaccinaties, ontworming, gebitsverzorging en er wordt uitgelegd waar op gelet moet worden bij het poetsen en uitkrabben van de hoeven. Door deze kennis kunnen al veel ziektes voorkomen worden, want "voorkomen is beter dan genezen".

Enkele onderwerpen:
- Evolutie
- Voortplanting
- Verzorging
   - Beweging
   - Vaccinaties
   - Ontworming
   - Voeding
   - Giftige planten
   - Poetsen, hoefverzorging, toiletteren
   - Gebit
- Welzijn
   - Stalondeugden en hoe deze te voorkomen 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die met paarden omgaat. Of u nu begeleider, verzorger, beginner of gevorderde ruiter/menner bent, u zult ervaren dat u na het volgen van deze cursus bewuster om gaat met u paard.

De cursus is inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch.

Deze cursus is onderdeel van de cursus 'EHBO paard'. Wanneer u het totale pakket 'EHBO paard' wilt gaan volgen, krijgt u 5% korting op het totale bedrag. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

datum tijd locatie plaatsen
Geen cursussen geplanned
Ontwerp door ISQ