Cursuscentrum
Algemene informatieCursussenNieuwsDierenartsLocatie en routeCadeaubonnenLinksContact
EHBO-Trailertas
Prijs: € 115.00 incl. 21% BTW
Terug naar cursusoverzicht

Beschrijving

Deze EHBO-Trailertas is speciaal ontwikkeld om in de trailer te laten hangen of permanent op de menwagen bij je te hebben. Als er dan iets onderweg gebeurt, heb je de benodigde spullen bij de hand.


In de speciale handleiding staan de aandoeningen omschreven waar je onderweg mee te maken kunt krijgen. Met de inhoud van deze trailertas kun je primaire hulp verlenen. Je hebt dan bijvoorbeeld twee cold-pack kompressen voor éénmalig gebruik. In deze kompressen zit een binnenzakje dat je kapot moet knijpen voor een chemisch reactie waardoor ijskristallen ontstaan. Om een nat verband aan te kunnen leggen heb je weer andere materialen. Als je thuiskomt is de wond inmiddels voor een groot deel schoongetrokken. Zalfjes die je dan nodig kan hebben zitten in je EHBO koffer.


Behandelingen van aandoeningen waarvoor je de dierenarts moet vragen om op stal naar je paard te komen kijken, zoals een mokbehandeling, vallen dus niet onder de EHBO. Maar in de handleiding lees je bijvoorbeeld wel wat je moet doen als je paard een wond heeft of als je denkt dat je paard een peesklap heeft. Het is heel handig, praktisch en veilig om deze trailertas  ook standaard op de menwagen bij je te hebben.

Inhoud:
- handleiding
- stethoscoop
- praam
- vaselinegaasjes 6x
- polsterwatten 25 cm 2x
- polsterwatten 10 cm 2x
- wondkompres
- elastisch verband
- verbandschaar
- pincet
- tourniquet
- wegwerphandschoenen 4x
- pleisters (humaan)
- kompres cold-pack voor éénmalig gebruik 2x

datum tijd locatie plaatsen
01 januari 2013 12:00 - 12:00 uur HETEREN Open Inschrijven
Ontwerp door ISQ