Cursuscentrum
Algemene informatieCursussenNieuwsDierenartsLocatie en routeCadeaubonnenLinksContact
Wetenswaardigheden over paard-en-verzorging.
Prijs: € 100.00 incl. 21% BTW
Terug naar cursusoverzicht

Beschrijving

Kan een paard kleuren zien?
Waarom poetsen wij een paard?
Hoe kan ik veilig de achterhoeven uitkrabben?
Hoe kan ik mijn paard het beste verzorgen?
Waarom kan een paard slaan?
Waarom kan een paard staand slapen en waarom doet hij dat?
Welke wormen zijn schadelijk voor het paard?
Wat is een zwilwrat?De cursus 'Wetenswaardigheden over paard-en-verzorging' geeft antwoord op deze vragen. Jong en oud, ruiters en verzorgers, eigenaren en manegeruiters en ervaren en onervaren paardenmensen kunnen hun kennis over paarden en hun verzorging vergroten.

Algemeen
In deze 6 uur durende cursus krijgt u op verschillende vlakken meer inzicht in de diersoort paard. De manier waarop wij als mens omgaan met paarden is niet een natuurlijke manier. Voor een goed begrip van het gedrag van paarden is het zinvol je te realiseren dat een paard van oudsher een sociaal dier is dat in een kudde leefde en veel bewoog. In de cursus besteden we aandacht aan deze eigenschappen en de gevolgen die zij hebben voor veiligheid en verzorging.

Inhoud
U leert welke zintuigen van belang zijn voor het paard en u zult het gedrag leren begrijpen. Verder leert u hoe het huidige paard is ontstaan en hoe u in de natuurlijke behoeftes van het paard kunt voorzien. Bij het hoofdstuk verzorging wordt uitgelegd welke verzorging het paard nodig heeft gedurende het jaar en hoe het paard dagelijks verzorgd zou moeten worden. Hierbij wordt aandacht besteed aan voeding, vaccinaties, ontworming, gebitsverzorging en er wordt uitgelegd waar op gelet moet worden bij het poetsen en uitkrabben van de hoeven. Door deze kennis kunnen al veel ziektes voorkomen worden, want "voorkomen is beter dan genezen".

Enkele onderwerpen:
- Evolutie
- Voortplanting
- Verzorging
   - Beweging
   - Vaccinaties
   - Ontworming
   - Voeding
   - Giftige planten
   - Poetsen, hoefverzorging, toiletteren
   - Gebit
   - Welzijn
   - Stalondeugden en hoe deze te voorkomen 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die met paarden omgaat. Of u nu begeleider, verzorger, beginner of gevorderde ruiter/menner bent, u zult ervaren dat u na het volgen van deze cursus bewuster om gaat met uw paard.

De cursus is inclusief cursusmateriaal en lunch.

De prijs van €60,- is gebaseerd op een cursistenaantal van 20. Vanaf 15 deelnemers wordt het cursusbedrag €75,-, vanaf 10 deelnemers €100,-, vanaf 7 deelnemers €120,-.
datum tijd locatie plaatsen
Geen cursussen geplanned
Ontwerp door ISQ