Cursuscentrum
Algemene informatieCursussenNieuwsDierenartsLocatie en routeCadeaubonnenLinksContact
Receptplichtige middelen dl1
Op maandag 28 januari is de wijziging van de Diergeneesmiddelenregeling in de Staatscourant (nr 19, pag. 37-38) gepubliceerd. Vandaag treden de bepalingen in werking. Het betreft devoorwaarden aan het recept voor het afleveren van receptplichtige middelen. Bovendien is de lijst van werkzame stoffen die essentieel zijn voor de behandeling van (voedselproducerende) paarden van kracht1.

Wat houdt dit in?
Een aantal nu vrij verkrijgbare middelen zijn vanaf 1 juli 2008 alleen nog maar op recept te krijgen. Onder deze groep URA (Uitsluitend op Recept Af te leveren) middelen vallen de ontwormingsmiddelen, de middelen tegen parasieten en schimmels en kalmeringsmiddelen. Deze middelen kunnen vanaf 1 juli alleen nog bij een dierenarts gehaald worden, of met een recept van de dierenarts bij een erkende handelaar afgehaald worden. Voor voornoemde URA middelen geldt dat ze mogen worden voorgeschreven voor een periode van één jaar en ze mogen in gedeeltes afgeleverd worden. 


Zodra er meer bekend is over de praktische invulling van deze maatregel zal ik u hierover inlichten. Ook de “waarom-vraag” zal in een volgend nieuwsbericht behandeld worden.

Geplaatst op 09 februari 2008 door Hanna Doze

Nieuws

Terug naar de nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief? Vul hier uw gegevens in:
* Naam:
* E-mail adres:
Ontwerp door ISQ