Diergeneeskundig Centrum
Algemene informatiePeriodieke ControleNieuwsDierenartsLinksContact
Dierenarts

Dierenarts Hanna Doze.

Hanna Doze: "Gedurende de jaren raak ik steeds meer gefascineerd door het paard. Ik vind het ronduit fantastisch dat wij als mens op de ruggen van deze edele viervoeters mogen zitten en ze daarbij ook nog allerlei ingewikkelde en onnatuurlijke kunstjes kunnen laten doen. Respect moeten we dus tonen naar deze dieren en dat kunnen wij doen door de paarden zo goed mogelijk te verzorgen. Door een goede verzorging kunnen ziektes en blessures grotendeels voorkomen worden. Aangezien een paard niet aan kan geven of hij ergens last van heeft, ben ik van mening dat een paard recht heeft op een periodiek onderzoek door een dierenarts. Bij dit onderzoek wordt het paard van neus tot staart nagekeken en kunnen zodoende ziektes in een vroeg stadium opgespoord worden. Verder heb ik ervaren dat veel blessureleed voortkomt uit problemen in de rug en de hals. Daarom heb ik mij gespecialiseerd in wervelkolomproblematiek. Deze kennis en kunde kan ik zowel preventief als behandeld inzetten. Daarnaast ben ik ook nog rij-instructeur, waardoor ook de inwerking van de ruiter op het paard kritisch bekeken kan worden. Hierdoor heb ik een unieke combinatie van behandeling en onderzoek, waarbij het welzijn van het paard voorop staat."

In 2002 is dierenarts Hanna Doze afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit in Utrecht. Paarden en landbouwhuisdieren waren haar afstudeerrichting. Ten behoeve van de paardenrichting heeft zij tevens de cursus hoefverzorging gevolgd en heeft zij de ORUN opleiding 1e fase afgerond, waardoor zij nu ook rij-instructeur is. In het vakgebied 'wervelkolomproblematiek' heeft zij zich verder ontwikkeld. Hiertoe heeft ze vele nascholingen voor dierenartsen gevolgd, vele boeken gelezen en momenteel volgt zij zelfs een internationale opleiding over wervelkolomproblematiek.

Tevens is zij opgenomen in de registers Erkende Paardendierenartsen en Identificatie & Registratie Paard en is zij lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Hanna Doze

foto1
Ontwerp door ISQ