Diergeneeskundig Centrum
Algemene informatiePeriodieke ControleNieuwsDierenartsLinksContact
Links

Andalusische paarden

Doorlopend Andalusiërs te koop die rechtstreeks geïmporteerd zijn uit Andalusië. PRE.

Manege de Fruithof

Een zeer goed geoutilleerd manege- en pensionbedrijf in de Betuwe waar u tevens een vergaderruimte kunt huren. Daarnaast worden er Andalusiërs geïmporteerd, opgefokt en getraind.

NBvH

Nederlandse Belangenvereniging voor Hobbydierhouders.

Vereniging Eigen Paard

Vereniging Eigen Paard is een onafhankelijke consumentenorganisatie, die de collectieve belangen van de (aanstaande) paarden-bezitter behartigt. De drie belangrijkste aspecten hierbij zijn hulp bij de aankoop van een paard of pony, bewust paarden houden en hulp bij (juridische) problemen. Onze uitgebreide en actuele website biedt een schat aan informatie maar ook de mogelijkheid tot communicatie met andere leden.

Paardensportmasseur More Horse

De drijvende kracht achter MoreHorse is Wendy van Engeland, gepassioneerd door paarden en haar missie om paarden te helpen energie, souplesse, kracht en balans te behouden. Zij richt zich op het oplossen èn het voorkomen van spierproblemen bij het paard door middel van de Jack Meagher Methode. Hiermee behoort zij tot het landelijk werkend team van Happy-Athlete-masseurs en vult zij een belangrijk onderdeel van de totale verzorging van het paard in. Op deze website vindt u alle informatie over hoe u er voor kunt zorgen dat de spieren van uw paard in goede conditie blijven.

Zadelpasser Martine Liefstingh

Zadelpasser Martine Liefstingh heeft de opleiding msfc gevolgd.

Hit Air Airbagvest

Unieke heerlijk soepel zittende veiligheidsvesten. Het vest blaast zich op als je van het paard valt, waarbij nek en onderrug extra beschermd worden.

Arua

Instructie, begeleiding en advies voor ruiter en paard op een natuurlijke manier. Arua the natural way brengt Mens en Paard dichterbij elkaar, er wordt weer geluisterd naar het paard. De mens wordt zich(weer) bewust van zijn gevoel om op die manier een natuurlijke samenwerking tussen mens en paard tot stand te laten komen, met als basis wederzijds vertrouwen, begrip en respect in eenheid en harmonie. Arua is veel omvattend, met een holistische inslag. kijk voor meer informatie op http://www.arua.nl/.

Paard in nood

Vanilla Fotografie

Veel foto's op deze website zijn gemaakt door Aniek Overwijk.

Paarden Startmenus

Een verzameling kwaliteitslinks over paarden.

paarden.startkabel.nl

Thermografie: Praktijk Healthy Horse

 

Praktijk Healthy Horse houdt zich bezig met het opsporen van blessures met behulp van thermografie. Vage klachten, verzet, kreupelheden waarvan de oorzaak niet gevonden is, wervelkolom- en rugproblemen zijn enkele voorbeelden waar wij goede resultaten bij behalen. Niet alleen het aantonen van de blessure locatie, ook uitsluiten van bepaalde aandoeningen kunnen erg belangrijk zijn om tot een juiste diagnose te kunnen komen. Ook nacontroles en preventieve controles zijn erg belangrijk om het paard gezond te houden.

Praktijk Healthy Horse werkt samen met verschillende paardenartsen, zodat na aanleiding van de thermografie overleg kan plaatsvinden met de dierenarts voor vervolg onderzoek en behandeling.

foto1
Ontwerp door ISQ